Na 23. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije "Szentlorinc Gazdanapok" predstavljeno gospodarstvo Virovitičko-podravske županije

U Szentlorincu je od 12. do 14. kolovoza 2016. godine održan najveći regionalni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije "Gazdanapok 2016. U tri dana održavanja sajma, uz “Gospodarske dane u Szentlőrincu” organiziraju se tematske stručne konferencije i predavanja kao i niz popratnih manifestacija te brojni sadržaji za posjetitelje. Sajam iz godine u godinu bilježi porast izlagača i posjetitelja i zauzima mjesto među pet najvećih sajmova u Mađarskoj s ambicijama organizatora za svrstavanjem među tri najveća. Ove godine na sajmu se predstavilo preko 400 izlagača iz Mađarske i inozemstva.

Na svečanosti otvorenja organizatori sajma dodijelili su priznanja uspješnim poduzetnicima, a posebna nagrada uručena je Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, za osobiti doprinos za sudjelovanje na sajmu i promociji hrvatskih proizvoda, koju je primio Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica.

Na sajmu u Szentlorincu već tradicionalno se, u organizaciji HGK – Županijske komore Virovitica, predstavlja i gospodarstvo Virovitičko-podravske županije. Nastup na sajmu temelji se na potpisanom Sporazumu o suradnji HGK-Županijske komore Virovitica i Baranjskog županijskog Poduzetničkog centra Pečuh slijedom kojeg predstavnici mađarskog gospodarstva nastupaju na sajmu Viroexpo u Virovitici, a gospodarstvo Virovitičko-podravske županije se uzvratno predstavlja na sajmu Gazdanapok.

Ove godine, u organizaciji i realizaciji HGK-ŽK Virovitica, svoje proizvode na sajmu predstavilo je sedamnaest izlagača iz Virovitičko-podravske županije - Agroservis proizvodnja Virovitica, Apis Cabuna, Asel Slatina, Brana Virovitica, Dam Lozan, Draško Navarra Virovitica, Medena Virovitica, Meta-plast Pitomača, Mustač-Commerce Tvornica octa Virovitica, OPG Luka Ivoš Gornje Bazje, Organica vita Čađavica, Pčelarstvo Balint Virovitica, Poison city Otrovanec, Pustara Višnjica Višnjica, Spider grupa Pitomača, Špoljar Davor Terezino Polje i Viro Tvornica šećera.



Priopćenja