Tvrtke na iglama zbog drame u Turskoj

Hrvatski gospodarstvenici koju posluju na turskom tržištu s pozornošću prate razvoj događanja u toj zemlji nakon što je predsjednik Erdogan proglasio izvanredno stanje.

"Iz kontakata s izvoznicima u Tursku čujemo kako je veći broj njih zaustavio putovanja onamo te su u stalnoj vezi s tamošnjim poslovnim partnerima. U ovom trenutku nitko ne može sa sigurnošću procijeniti daljnji tijek zbivanja, tek ćemo vidjeti kako će se provoditi izvanredno stanje i dokad će potrajati", ističe Darinko Bago, predsjednik udruženja Hrvatski izvoznici i čelnik Končar Elektroindustrije, koja posluje u Turskoj. U slučaju Končara, Bago kaže da je sretna okolnost da je tijekom ljetnih mjeseci obim posla manji, pa zasad ne osjećaju nikakve posljedice, no pomno prate vijesti iz Turske.

Iz Hrvatske gospodarske komore, koja u planu ima i otvaranje predstavništva u Turskoj u Istanbulu, kažu kako zasad nisu zaprimili nikakve negativne informacije od hrvatskih tvrtki zbog novih okolnosti u Turskoj. No, jasno je, dodaju, da će se politička nestabilnost uobičajeno negativno odraziti na gospodarske aktivnosti. "Unatoč tome smatramo da u kratkoročnom razdoblju neće doći do većih poremećaja u trgovinskim odnosima između dvije zemlje, pod uvjetom da se trenutačna kriza ne produbi“.

(Poslovni dnevnik)



Priopćenja