Investicijski potencijal velik, a koliko će se ostvariti ovisi o državi i o samim poduzetnicima

Ministar poduzetništva i obrta u tehničkoj Vladi Darko Horvat izjavio je u srijedu u Vinkovcima kako je u ovom trenutku u Hrvatskoj identificirani investicijski potencijal poduzetnika samo u privatnom sektoru veći od 14 milijardi kuna, a kojom će se dinamikom te investicije događati, po njegovim riječima, ovisi jednim dijelom od državne administracije ali i od samih poduzetnika.

Nakon što je bio nazočan svečanoj sjednici Gradskog vijeća u prigodi obilježavanja Dana grada Vinkovaca, ministar je obišao novi pogon za plastifikaciju aluminija vinkovačke tvrtke "Grad-Export" u čiju izgradnju je uloženo oko 15 milijuna kuna te zaposleno novih 15 radnika.

U izjavi novinarima nakon obilaska pogona, također je kazao kako će ministarstvo tijekom današnjeg dana objaviti Poduzetnički impuls kroz koji će se u segmentu nepovratnih sredstava hrvatskim poduzetnicima na raspolaganje staviti gotovo 250 milijuna kuna iz strukturnih fondova EU. "Sljedeću srijedu raspisujemo još jedan natječaj u visini 50-tak milijuna kuna kroz koji ćemo pratiti one ciljne skupine kao što su zadrugari, klasteri, žene poduzetnice i sve one koji ne mogu dohvatiti sredstva kroz fondove EU", rekao je Horvat.

(Hina)



Priopćenja