Vlasnik turske Doğuş Grupe potvrdio dolazak Hyatta u Zadar

U Beach klub Portus u marini D-Marin Dalmacija u Sukošanu, turska Doguş Grupa uložila je 6,5 milijuna eura, čime je njihova investicija u najveću dalmatinsku marinu dosegla 25 milijuna eura u zadnje tri godine.  Ime Portus Beach Club odabrano je stoga što se marina D-Marin Dalmacija nalazi u zaljevu Zlatna luka ili izvorno Portus Aureus. Investicija obuhvaća uređenje plaže, dva restorana, bara i noćnog bara, sportske sadržaje i dječji klub.

Ferit Şahenk najavio je održavanje svjetskih regata, što će omogućiti i ova investicija, istaknuvši da je Hrvatska jako važna destinacija za Doguş. Također, potvrdio je da u zadarski hotel Maraska dolazi svjetski brend Hyatt. 

"Kvaliteta koja je potrebna Hrvatskom turizmu treba biti na razini luksuza, i to je upravo ono što želimo postići svojim investicijama. Gosti marina ne žele samo sunce i more, već i sadržaje koje će moći koristiti, od hotela do klubova. Elitni nautički i sportski turizam jedan je od najboljih alata za promociju Hrvatske kao destinacije za luksuzni turizam. Upravo s tim ciljem željeli smo dovesti svjetski hotelski brend  Hyatt u naš Hotel Maraska, a projekt smo zamislili tako da uz hotel imamo i sadržaje koje će moći korisistiti i stanovnici Zadra, što nam je jako važno. U našim investicijama važno nam je stvoriti nešto što će koristiti lokalnoj zajednici”, istaknuo je vlasnik Doguş Grupe.

D-Marin Dalmacija inače je jedna je od 11 marina Doguş Grupe u Jonskom, Egejskom i Jadranskom moru.  Doguş grupa u sedam godina, koliko posluje u Hrvatskoj, uložila je oko 250 milijuna eura, a brojka će uskoro narasti na 350 milijuna eura, nakon što se okonča najnovija hotelska investicija u Hotel Maraska.

Turski ulagač mogao bi uskoro plasirati novu akviziciju u Hrvatsku, a zainteresirani su za preuzimanje NCP remontnog brodogradilišta, koje se nalazi pokraj njihova resorta i marine u Šibeniku u Mandalini. Na taj bi način, kažu izvori, zaokružili ponudu za gosta, ali i iskoristili know-how koji postoji u hrvatskoj brodograđevnoj industriji.

(Poslovni dnevnik)



Priopćenja