Gospodarska komora Kosova sudjelovala na Gospodarskom forumu u Parizu

Na poziv Ministarstva vanjskih poslova Francuske, izaslanstvo Gospodarske komore Kosova (OEK) je na čelu s predsjednikom QEK-a Safetom Gërxhaliem sudjelovalo na Gospodarskom forumu europskih ministara gospodarstva i predstavnika privatnog sektora iz zemalja Zapadnog Balkana.

Predsjednik OEK-a Gërxhali je naglasio predanost gospodarskih komora i privatnog sektora u procesu gospodarskih integracija, regionalne suradnje te izgradnje mira i prosperiteta u regiji, ali istodobno je izrazio zabrinutost zbog atmosfere koja je stvorena nakon odluke da Velika Britanija napusti Europsku uniju.

Na marginama sastanka istaknuta je kao jedna od glavnih preporuka potreba da vlasti BiH otklone vizni režim s Kosovom, što je prepreka razvoju trgovine i regionalne suradnje.

Osim aktivnosti na Pariškom summitu, izaslanstvo OEK-a se, uz sudjelovanje ravnatelja Carine Lulzima Rafuna, sastalo s čelnicima ICC (International Chamber of Commerce), s kojima se razgovaralo o mogućnostima uvođenje ATA karnet sustava na Kosovu.



Priopćenja