U Bruxellesu predstavljeni hrvatski proizvodi

U sklopu manifestacije "28 on your Plate", odnosno 28 zemalja na vašem tanjuru, Predstavništvo Hrvatske gospodarske komore u Bruxellesu s partnerima predstavilo je, na prostoru ispred Europskog parlamenta, hrvatske gastronomske proizvode. Riječ je o jedinstvenom događaju na kojem je svaka zemlja članica EU –a predstavila neke od svojih tipičnih gastronomskih proizvoda.

Predstavljeni su proizvodi iz različitih dijelova Hrvatske, od kojih većina nosi oznake "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko", među kojima su dubrovačke delicije, sirevi, pršut, suhomesnati proizvodi, čvarci, inćuni, bakalar, čajevi, zagorski mlinci i razna kvalitetna i vrhunska vina.

Interes za hrvatske proizvode bio je izniman, hrvatski štand bio je jedan od najposjećenijih, pa je to bila izvanredna prigoda i za promociju proizvođača. Hrvatskoj gospodarskoj komori su se u ovoj akciji pridružili Ured Turističke Zajednice u Bruxellesu, Ured Grada Zagreba u Bruxellesu i Ured Istarske županije u Bruxellesu, a u organizaciji je pripomoglo i Veleposlanstvo RH u Bruxellesu.



Priopćenja