HAMAG-BICRO osigurao gotovo 900 tisuća kuna projektu Spin City

Financijska potpora države neophodna je za razvoj inovativnog poduzetništva u Hrvatskoj. Istaknuli su to pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Mario Antonić i predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec na susretu s Matijom Krznarom, direktorom tvrtke Urban Mobility koja je u Hrvatsku donijela uslugu car sharinga Spin City.U taj je projekt uloženo 3,3 milijuna kuna, a HAMAG-BICRO tvrtki je osigurao jamstvo u iznosu od gotovo 900.000 kuna.

„HAMAG-BICRO podupire kvalitetne mlade i inovativne poduzetničke pothvate koji teško pronalaze izvore financiranja. Upravo je takav car sharing Spin City, prvi projekt ove vrste u Hrvatskoj. Riječ je o inovativnom pristupu rješavanju problema prijevoza u urbanim sredinama. Matija i njegov tim dokaz su kako u Hrvatskoj ima kvalitetnih projekata, dobrih poslovnih prilika i načina kako uspješno pokrenuti ili unaprijediti vlastito poslovanje. Stoga ćemo, zajedno s MINPO-om, napraviti iskorak u strateškom i učinkovitom povlačenju EU sredstava kako bismo osigurali konkurentnost hrvatskih poduzetnika na međunarodnoj razini“, izjavio je predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec.

Jamstva kao jedan od ključnih instrumenata Agencije za pružanje podrške pokretanju i razvoju poduzetničkih projekata generirala su odlične rezultate u proteklih nekoliko godina. Na temelju iskustava provedbe financijskih instrumenata te prepoznatih potreba tržišta, izrađeni su i novi instrumenti koji će se provoditi kroz Strukturne fondove. Mikro i mali zajmovi, individualna i portfeljna jamstva te subvencija kamatne stope uvelike će olakšati poduzetnicima pristup financiranju u nadolazećem periodu.

„Zahvaljujući jamstvu HAMAG-BICRO-a Urban Mobility je lakše stvorio preduvjete za pokretanje posla. To podrazumijeva i otvaranje novih deset zelenih radnih mjesta. Ponosni smo što na ekološki i društveno odgovoran način zapošljavamo 10 mladih ljudi prosječne dobi 29 godina. Vjerujem da upravo mnoštvo ovakvih inovativnih projekata može dati poseban zamah hrvatskom gospodarstvu“, kazao je Matija Krznar, direktor tvrtke Urban Mobility.

(Poslovni dnevnik)



Priopćenja