Porast turističkih rezervacija za Hrvatsku

U tršćanskom dnevniku Il Piccolo objavljen je 9. lipnja članak naslova “Uzbuna terorizam? Ide se na odmor u Istru“, podnaslova – „Dolje tuniške, egipatske i turske plaže: maksimalni porast bookinga za Hrvatsku. Naši susjedi prebukirani su već za srpanj“.

Talijani porast bookinga za Hrvatsku objašnjavaju pojačanim oprezom i strahom od terorističkih napada na destinacijama Tunis, Egipat i Turska te navode da će prošlogodišnji rezultat od  11,5 miliona turista (što je porast od 8% u odnosu na 2014.) ove godine Hrvatska zasigurno i nadmašiti.

Tour operatori na teritoriju TR najavljuju prebukiranost hrvatskih turističkih destinacija već na početku lipnja: Dalmacije, Kvarnera i ponajviše Istre koju će i ove godine okupirati slovenski turisti. Navode da je ljubljanski list „Dnevnik“ objavio da je putem on-line servisa Booking.com već na jučerašnji dan prodano 93% hrvatskih smještajnih kapaciteta.

„Utrka za potražnjom slobodnog mjesta je frenetična“ piše tršćanski Il Piccolo, te u nastavku kalkulira s povećanjem cijena usluga i infrastrukture u Hrvatskoj za vrijeme turističke sezone.

Hrvatskim turističkim djelatnicima preostaje dakle da dobro iskoriste ovogodišnju turističku sezonu što je i Generalni konzulat RH u Trstu potaknuo organiziravši 8. lipnja prezentaciju turističkih potencijala Srednje Dalmacije kao i predstavljanje biciklističkih staza Splitsko – dalmatinske županije uz pomoć Turističke zajednice Splitsko - dalmatinske županije i predstavništva Hrvatske turističke zajednice Milano.



Priopćenja