HOK i Gospodarska komora Švicarske potpisali sporazum o suradnji

U cilju unapređenja gospodarske suradnje između hrvatskih i švicarskih gospodarstvenika, predstavnici Hrvatske obrtničke komore (HOK) i Gospodarske komore Švicarske-Srednja Europa potpisali su u srijedu sporazum o suradnji.

"Taj sporazum je novo poglavlje u internacionalizaciji poslovanja hrvatskih obrtnika i znači suradnju s važnom institucijom od koje možemo puno toga naučiti i dobiti važne informacije", kazao je prilikom potpisivanja tog sporazuma predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec. Naglasio je da teškoće pri uspostavi poslovne suradnje sa švicarskim partnerima proizlaze prvenstveno iz složenosti odnosa Švicarske s Europskom unijom, koji se temelji na mreži bilateralnih sporazuma koje nije jednostavno pratiti ni primjenjivati.

Da je sporazum početak bolje suradnje između dvije zemlje složio se i predsjednik Gospodarske komore Švicarske Reto Iten. "Željeli bismo hrvatsko gospodarstvo učiniti prepoznatljivim u Švicarskoj. Trenutno je Hrvatska najviše poznata kao turistička destinacija", kazao je. Kako bi se to postiglo, rekao je, politika treba dati svoj doprinos, organizirati događanja i sajmove u Švicarskoj.

Veleposlanik Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj Stefan Estermann istaknuo je da Švicarska u Hrvatsku godišnje uloži oko milijardu eura i da je među deset najvećih investitora u Hrvatskoj.

(Hina)



Priopćenja