Švicarski poduzetnici u Varaždinskoj županiji

Predstavnici švicarskih tvrtki susreli su se u ponedjeljak s hrvatskim poduzetnicima u sklopu posjeta Varaždinskoj županiji, a riječ je prvenstveno o poslovnim ljudima iz metalskog sektora, s obje strane.

"Gospodarska suradnja sa Švicarskom pomalo je zapostavljena i zato smo doveli švicarske poduzetnike u Hrvatsku“, rekao je na susretu generalni konzul Republike Hrvatske u Švicarskoj Slobodan Mikac.

Po njegovim riječima, Varaždinska županija može ponuditi puno u metalskoj industriji, a prilike su i u proizvodnji namještaja, prozora, parketa, tekstila i hrane.  "Naši poduzetnici imaju izvrsne veze s Austrijom, Njemačkom, Italijom i Slovenijom, međutim Švicarska je, iako jaka ekonomija, bila zapostavljena. Ovo je prvi u nizu obilazaka Hrvatske. Danas smo u Varaždinskoj županiji, sutra idemo u Međimursku, krajem tjedna smo u Slavoniji s temom znanstvenih istraživanja", najavio je Mikac te kao sljedeći korak naveo organizaciju odlaska hrvatskih poduzetnika u Švicarsku.

Da postoji obostrani interes gospodarstvenika, potvrdio je član uprave kompanije Bystronic, koja se bavi laserskim rezanjem Hugo Allemann. "Ono što smo vidjeli i čuli u kontaktu s drugima koji imaju veze s hrvatskim gospodarstvom, jako je dobro. Mi smo konkretno zainteresirani za gotove komponente, ne samo dijelove, koje možemo ugraditi u naše strojeve", rekao je Allemann.

(Hina)



Priopćenja