U Zagrebu tehnološki festival "Brave New World"

Jedan od najvećih tehnoloških festivala u Hrvatskoj "Brave New World", počeo je u subotu, 4. lipnja u prostoru HUB365 te će do 12. lipnja osim niza izlagača i brojnih startupova predstaviti najbolja IoT rješenja, najnovije bespilotne letjelice-dronove, robote i druga tehnološka dostignuća, najavili su iz HUB365.

Festival je otvoren svima koji žele vidjeti najnovija tehnološka dostignuća i rješenja, pogotovo ona IoT-a (Internet of things - kako se mogu umrežiti i nadzirati uređaji u domu i drugdje uz pomoć interneta i pametnih telefona), dok će za mlade genijalce biti organizirano natjecanje u dva kruga tzv. hackathona čiji će pobjednici dobiti milijun kuna za širenje svojih rješenja na globalna tržišta.

"Riječ je o prvom festivalu u formi maker festa koji će u prostorima HUB385 tijekom dvaju vikenda, okupiti mlade inovatore, kreativce, inženjere i druge zainteresirane da uz pomoć najnaprednijih tehnologija rješavaju konkretne izazove grada Zagreba", poručuju iz HUB365. Najavljuju i inovativne konferencije, praktične radionice i igraonice, vjerujući da će "Brave New World" poslužiti mnogim mladim poduzetnicima kao platforma za realizaciju njihovih ideja.

"HUB385 dugoročno vidimo kao jedno od središta razvoja hrvatske tehnološke scene iz kojeg će stasati brojni projekti i inovacije koje će unaprijediti našu zajednicu. Kroz inicijativu Brave New World želimo podići tehnološke kompetencije mladih i ohrabriti ih da u međusobnoj suradnji i uz pomoć iskusnih mentora osmisle i izrade inovativna tehnološka rješenja kojima će konkurirati na globalnom tržištu“, poručila je Ivana Šoljan ispred organizatora HUB385.

Za govornike na konferenciji i voditelje radionica organizatori dovode neka od najpoznatijih svjetskih imena IoT industrije, kao i osnivače uspješnih startupova, među njima i Eastona LaChappelea, samoukog tvorca robotičke ruke upravljane mislima.

(Hina)



Priopćenja