Od 15. lipnja izravni letovi Zagreb-Toronto

Kanadski turistički avioprijevoznik Air Transat od 15. lipnja do listopada ove godine obavljat će izravne letove Zagreb-Toronto, najavio je kanadski veleposlanik u Hrvatskoj Daniel Maksymiuk prilikom posjeta Ministarstvu turizma.

Kanadski veleposlanik istaknuo je kako vjeruje da potencijal za produženje sezone letova i povećanje njihove frekvencije postoji ne samo zbog brojne hrvatske dijaspore u Kanadi, nego i potencijala za razvoj poslovne suradnje i ulaganja kanadskih investitora u hrvatski turizam i druge grane gospodarstva.

Pomoćnica ministra turizma Olivera Shejbal naglasila je želju Ministarstva turizma da se u Hrvatskoj jače razvijaju zračne luke, kontinentalne i na otocima.

Razgovaralo se i o potrebi produženja turističke sezone i jače zastupljenosti kontinentalnih destinacija, sklonostima i očekivanjima kanadskih turista, kao i mogućnosti razmjene mladih stručnjaka iz područja turizma i ugostiteljstva.

Avioprijevoznik Air Transat, koji će obavljati letove Zagreb-Toronto, dio je istoimenog međunarodnog touroperatora, a svake godine, kako stoji na njegovim web stranicama, preveze oko 3 milijuna putnika na gotovo 60 destinacija u 30 zemalja.

(Hina)



Priopćenja