Veleposlanik RH u Srbiji s gospodarstvenicima u Beočinu

Veleposlanik Republike Hrvatske u Srbiji Goran Markotić s gospodarskim izaslanstvom posjetio je 31. svibnja 2016. godine grad Beočin, administrativno središte Južnobačkog okruga AP Vojvodine.

U hrvatskom izaslanstvu bili su predsjednica Hrvatskog poslovnog kluba (HPK) Marija Radulović, ujedno i predstavnica Milenijum osiguranja – tvrtke kćeri Croatia osiguranja, Stanko Krstin, potpredsjednik HPK i vlasnik i direktor tvrtke PRE PRINT iz Novog Sada, Vlado Orešković, direktor Predstavništva Končar Elektroindustrije u Beogradu, Dragica Pikula, direktorica predstavništva Luke Rijeka te urednica CorD magazina. Ispred Veleposlanstva RH u Beogradu nazočna je bila Svetlana Božinović.

Na sastanku s predstavnicima lokalne vlasti i lokalnog gospodarstva bilo je riječi o mogućnosti širenja  suradnje između malih i srednjih poduzetnika,  zajedničkom  apliciranju za IPARD fondove  i za EU sredstva namijenjena prekograničnoj suradnji, kao i boljoj suradnji kroz prenošenje hrvatskih iskustava u procesu priključenja EU. 



Priopćenja