Peti Forum hrvatskih i poljskih regija

Na V. Forumu hrvatskih i poljskih regija razgovaralo se o revitalizaciji napuštenih industrijskih i gospodarskih objekata, specijalnim ekonomskim zonama kao ključu gospodarskog uspjeha Poljske te regionalnoj samoupravi kao zamašnjaku razvoja malog i srednjeg poduzetništva.

Uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske i predsjednika Republike Poljske, Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, pokrovitelji Foruma bili su i predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner te predsjednik Senata Republike Poljske Stanisław Karczewski, koji je izrazio zahvalu i zadovoljstvo oko suradnje s Hrvatskom.

Na gospodarskom forumu okupilo se više od stotinu hrvatskih i poljskih gospodarstvenika koji su održali business to business razgovore. Svrha takvih razgovora je povezivanje tvrtki, jačanje suradnje i otvaranje novih poslova. Ukupna trgovinska razmjena između Hrvatske i Poljske raste iz godine u godinu, a prošle je godine iznosila 698 milijuna eura. Iako podaci pokazuju da gotovo tri puta više uvozimo iz Poljske nego što u tu zemlju izvozimo, broj poljskih turista koji posjećuju Hrvatsku kontinuirano raste. Prošle godine ljepote naše zemlje upoznalo je 674.779 poljskih turista, ostvareno je preko 4 milijuna noćenja te su na šestom su mjestu u ukupnom broju noćenja.

(Poslovni dnevnik)



Priopćenja