Smanjena svjetska proizvodnja čelika

Globalna proizvodnja čelika pala je u prva tri mjeseca ove godine za 3,6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pri čemu je smanjenje zabilježeno u svim velikim globalnim proizvođačima - Kini, Europskoj uniji te Sjevernoj i Južnoj Americi, objavilo je svjetsko udruženje proizvođača čelika Worldsteel.

Proizvodnja u Kini, najvećem svjetskom proizvođaču i potrošaču čelika, pala je u tom razdoblju za 3,2 posto. EU proizvodnja, pak, smanjena je za 7 posto, a samo britanska za gotovo 39 posto.

Proizvodnja u SAD-u smanjena je 1,3 posto, međutim, porasla je u drugim sjevernoameričkim zemalja, što je ograničilo pad proizvodnje u toj regiji na 1,1 posto. Proizvodnja u Južnoj Americi bila je manja 14,1 posto.

U istraživanje je bilo uključeno 66 zemalja koje čine oko 99 posto svjetske proizvodnje čelika, objavio je Worldsteel. Organizacija je objavila prošlog tjedna da je malo vjerojatno da će se potražnja za čelikom oporaviti prije iduće godine zbog usporavanja kineskog gospodarstva i slabosti u proizvodnji.

(Hina)



Priopćenja