Gastronomy and Wines of Croatia Tasting Dinner

Uvoznik hrvatskih vina Jean-Louis Berhet organizirao je 17. travnja 2016. godine prezentaciju hrvatskih vina u Bistro Pointe-Claire u Montrealu, pod nazivom „Gastronomy and Wines of Croatia Tasting Dinner“. Hrvatsku hranu pripremio je jedan od vlasnika Bistro Pointe-Claire Kristijan Konjević.

Uz slijed hrvatske hrane servirana su sljedeća vina: Stina Cuvee 2014., Pilato Pinot Bijeli 2014. (Istra), Zlatan otok Crljenak 2010., Zlatan otok Grand Cru 2010., Krauthaker Chardonnay Rosenberg 2013., Krauthaker Zelenac IBPB 2011.

Na večeri je sudjelovalo oko 85 Kanađana i Hrvata, koliko je dozvoljavao kapacitet bistro-a, a tražila se i karta više pa se razmišlja o organiziranju nove promocije. Večer je bila vrlo uspješna, o podrijetlu svakog vina i regiji goste je informirao organizator Jean-Louis, a gostima se pozdravnim riječima obratila i veleposlanica Marica Matković, Veleposlanstvo je svakom gostu poklonilo bombonijeru Kraša „Croatia“, što je također razveselilo sve prisutne.

Tijekom večeri promovirala se i Hrvatska kao turistička destinacija, a o uspješnosti večere i kvaliteti hrane i vina govori činjenica kako su gosti večeri najavili kako će ponovno doći kada se bude organizirala prezentacija.



Priopćenja