Studijsko putovanje predstavnika hrvatskih tvrtki u Bavarsku

U razdoblju od 04. do 08. travnja 2016. godine održano je studijsko putovanje predstavnika 14 hrvatskih tvrtki u Bavarsku na temu Unutarnje uređenje, modernizacija i energetska obnova hotelskih i turističkih objekata.

Studijsko putovanje u okviru projekta Bayern - Fit for Partnership organizirano je u suradnji Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, Bavarskog ministarstva gospodarstva, medija, energetike i tehnologije, društva za promicanje gospodarske suradnje Slobodne države Bavarske Bayern International i tvrtke em&s GmbH. 

Cilj programa bio je poticanje suradnje između bavarskih i hrvatskih poduzeća, predstavljanje novih tehnologija, tehničkih mogućnosti i suvremenih saznanja na području unutarnjeg uređenja, modernizacije i energetske obnove hotelskih i turističkih objekata te ostvarivanje izravnog kontakta s predstavnicima bavarskih tvrtki. Tijekom sadržajnog i opsežnog petodnevnog programa kroz posjete bavarskim poduzećima i referentnim objektima iz područja drvne industrije i proizvodnje namještaja te opremanje hotela i ugostiteljskih objekata te stručna predavanja, tematske radionice i prezentacije primjera iz prakse sudionici iz Hrvatske stekli su uvid u načine primjene pojedinih tehnologija i ideje za moguća rješenja kod vlastitih projekata. Izravan kontakt s predstavnicima bavarskih tvrtki bio je izvrsna prilika za razmjenu iskustava i sklapanja prvih kontakata kao temelj za buduću poslovnu suradnju.



Priopćenja