Premijerka Ontaria najavila posjet Bliskom istoku

Premijerka Wynne u svibnju ove godine predvodit će poslovnu delegaciju koja će posjetiti Izrael i Zapadnu Obalu. Naglasak će biti na pozicioniranju Ontaria kao destinaciji za investicije zbog, između ostalog, ekonomije bazirane na inovativnosti i znanju. Tijekom posjeta susrest će se sa vladinim dužnosnicima i poslovnim ljudima kako bi ojačala veze Ontaria i tog dijela svijeta.

Ontario i Izrael su vodeći u području „life sciences“, i ovaj će posjet omogućiti priliku za prijenos znanja i saznanja u tom području, kao i za stvaranje novih partnerstva. Izrael je prioritetno tržište za Ontario, kako u području trgovine, tako i u području istraživanja. Izrael i Ontario su pred više od jednog desetljeća potpisali MoU s ciljem promocije suradnje u industrijskom istraživanju i razvoju. Kroz MoU se uspjelo povezati preko 680 istraživača i generirati 15 R&D projekata i privući više od 16 milijuna dolara za financiranje projekata.

U 2015. godini trgovinska razmjena Ontaria i Izraela iznosila je preko 900 milijuna dolara. Područje life science-a u Ontariu je najrazvijenije u Kanadi, zapošljava preko 61.000 ljudi u oko 1.900 tvrtki. Sektor life science-a je 2012. godine generirao preko 38 milijardi dolara prihoda.



Priopćenja