Hrvatska ima najveću čarter flotu u svijetu

Hrvatska je svjetski lider u čarteru, a da je tome tako potvrđuju i brojke od 3.500 čarter plovila, više od 60.000 najmova, 370.000 gostiju i 2,5 milijuna ostvarenih noćenja u čarteru prošle godine, rečeno je na otvaranju specijaliziranog nautičkog sajma International Charter Expo 2016 - ICE'16 i pustolovno-ronilačkog sajma International Adventure Expo 2016 - IAE'16, koji su se protekloga vikenda održali u Zagrebu.

Sajam četvrti put organizira tvrtka Jadranski skiperi, a suorganizator je Hrvatska gospodarska komora (HGK). Kako je objasnio Josip Zaher, potpredsjednik HGK, u Komori su važnost tog sajma prepoznali još dok je bio tek ideja. Novost je sve veća važnost pustolovnog turizma, što je rezultiralo pokretanjem zasebne sajamske priredbe.

Tino Prosenik, direktor tvrtke Jadranski skiperi i direktor sajmova, očekuje da će velika potražnja turista za adrenalinskim odmorom već za nekoliko godina učiniti da, zasad ekperimentalni, Adventure Expo postane višestruko veći od sajma nautike, kako u Zagrebu, tako i u svijetu.

(Poslovni dnevnik)



Priopćenja