Dnevni list "Il Piccolo“ najavljuje 2016. godinu rekordnom za hrvatski turizam

Turistička sezona 2016. u Hrvatskoj bit će izuzetno uspješna. U to je uvjeren nadležni ministar Kliman, nazočan na Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu. „Prognoze su više nego dobre i pokazuju čak poboljšanje u odnosu na rekordnu sezonu, onu prošlogodišnju, citira talijanski novinar hrvatskog ministra, na bazi do sada izvršenih rezervacija i prema naznakama turističkih djelatnika, u 2016. bismo trebali imati 5 - 6 posto više dolazaka na godišnjoj razini. Ako se to potvrdi bit će to uistinu znatno povećanje, na naše veliko zadovoljstvo“.

U Berlinu se Kliman također susreo s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije, UNWTO, Talebom Rifai-em. On je ustvrdio da je Hrvatske zemlja visoke razine sigurnosti, a Hrvati narod koji se vrlo humano odnosi prema migrantima. „Migrantsko izvanredno stanje, to je Rifai-evo mišljenje, nema i neće imati nikakav negativni utjecaj na hrvatski turizam.“

U 2015. godini Hrvatska je registrirala 14 milijuna i 300 tisuća dolazaka (+9,3 posto u odnosu na 2014.) i 71 milijun i 600 tisuća noćenja (+7,7 posto).



Priopćenja