Prezentacija hrvatskog vina i gastronomije u Jakarti

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Jakarti i hotela Borobudur, u Jakarti je 4. veljače 2016. godine organizirana prezentacija hrvatske gastronomije i vina. Gostima je ponuđeno maslinovo ulje Oleum Viride, Salvela, tartufi i proizvodi od tartufa Natura tartufi, pršut Voštane, sirevi Paška sirana te vina Iločki podrumi, Feravino, Vino Bedekovich, Korlat, Ivan Dolac te alkoholna pića Badel 1862.

Veleposlanik je okupljene upoznao s karakteristikama hrvatske kuhinje i autohtonih jela te tradicijom proizvodnje vina, a prezentaciji su prisustvovali uvoznici i distributeri vina, predstavnici poslovne zajednice, indonezijskih ministarstava i gospodarske komore. Tijekom prezentacije, izražen je interes od strane gostiju za mogućnošću nabave hrvatskih prehrambenih proizvoda, posebice vina i proizvoda od tartufa, koji su ocijenjeni visokom ocjenom.



Priopćenja