Otvara se konzultantska tvrtka specijalizirana za hotelijerstvo i gastronomiju u Indoneziji

EU-Indonesia Business Network (EIBN) izvijestila je o otvaranju konzultantske tvrtke specijalizirane za hotelijerstvo i gastronomiju u Indoneziji. Ta se informacija odnosi na strance ili strane tvrtke koje imaju za cilj ulaganje na indonezijskom tržištu ili su uključeni kao strani partneri u indonezijskoj tvrtki, odnosno sudjeluju s obzirom na osnivanje Perseroan Terbatas (PT), što predstavlja društvo s ograničenom odgovornošću. Kada se radi o tvrtki u stranom vlasništvu, nazivu tvrtke dodaje se prilog "PMA".

Što se tiče procesa utemeljenja PT PMA, prvi važan aspekt je provjeravanje poslovanja dotičnog poduzeća u skladu s KBLI (standardna klasifikacija poslovnih područja) u određivanju svoje poslovne klasifikacije.

Konzultantske tvrtke za gastronomiju i ugostiteljstvo u potpunosti su otvorene stranim ulaganjima, a tvrtke se mogu razlikovati ovisno o stupnju licenciranja prema specifikaciji ISIC-a (indonezijska standardna industrijska klasifikacija).

Prije uspostave PT PMA, prezentacija poslovnog plana i djelovanja mora biti odobrena od strane Indonezijskog investicijskog koordinacijskog odbora (BKPM), kako bi se dobilo odobrenje za investiranje. Unutar opsega odobrenja, BKPM određuje minimalni uplaćeni kapital za tvrtku. 



Priopćenja