VeoCity Resita - tvornica bicikala dobiva narudžbu za milijun bicikala

Tvrtka VeloCity Resita je od  jednog od najvećih proizvođača dizelskih motora za lokomotive i brodove postala najveći proizvođač bicikala u Rumunjskoj. VeloCity Resita sastavlja bicikle za Decathlon, francuskog trgovca sportske opreme koji je naručio milijun komada bicikala sa isporukom u 2016. i 2017. godini.

Trenutno se proizvodi više od 20 modela, a ukupna proizvodnja premašuje 2 milijuna bicikala. U bliskoj budućnosti vodstvo tvrtke VeloCity cilja na diversifikaciju svojih proizvoda i jačanje proizvodnih kapaciteta. 

Kako bi pokrili narudžbu od milijun bicikala u iduće dvije godine, godišnja proizvodnja morat će nadmašiti trenutnu razinu od 400.000 jedinica godišnje, što će značiti nova zapošljavanja. Procjenjuje se da će tvornica u 2016. godini dostići broj od 350 zaposlenih.

Podatak od dobrom poslovanju tvrtke VeloCity u Rumunjskoj važan je i iz hrvatskog kuta. Hrvatska manjina u Rumunjskoj se nalazi upravo u ovom industrijskom bazenu (na obroncima grada Resite) pa pozitivni rezultati i nova zapošljavanja mogu značiti samo poboljšanje njihovog životnog standarda.



Priopćenja