EU kvote za uvoz tekstila i odjevnih predmeta iz trećih zemalja

Europska unija svojim uredbama uređuje poseban režim uvoza odnosno mjere nadzora uvoza određenih proizvoda iz trećih zemlja u Europsku uniju, a za koje je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, kao nadležno tijelo, propisalo način primjene neposredno primjenjivih uredbi Europske unije kojima se uređuje poseban režim uvoza određenih proizvoda (na temelju kvota) iz trećih zemalja u Europsku uniju. Takve mjere nadzora primjenjuju se i na uvoz tekstila i odjevnih proizvoda koje podliježu količinskim ograničenjima podrijetlom iz Bjelorusije i Sjeverne Koreje.
Europska komisija donijela je Provedbenu Uredbu (EU) 2015/2106 od 20. studenoga 2015. kojom se utvrđuju pravila za upravljanje i distribuciju tekstilnih kvota utvrđenih za 2016. godinu na temelju Uredbe (EU) 2015/936 Europskog parlamenta i Vijeća. Navedenom Uredbom utvrđene su kvote za određene kategorije tekstilnih proizvoda za 2016. godinu.
Više informacija možete pronaći na poveznici: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:32015R2106&from=EN.



Priopćenja