Kombajni iz Županje haraju njivama Europe

Županjskoj tvornici kombajna Same Deutz-Fahr godina na izmaku ostat će zabilježena kao jedna od najuspješnijih do sada. Naime, tijekom 2015. godine, u kojoj se obilježava i deseta obljetnica privatizacije, tvrtka će proizvesti 410 kombajna, od čega je najveći dio njih završio na inozemnom tržištu. Više od pola proizvedenih kombajna završilo je u Njemačkoj i Francuskoj, a županjski kombajni prodavani su diljem Europe i drugih kontinenata.

„Zadovoljni smo napravljenim ove godine, jer to je bio i plan koji smo zacrtali. Također smo organizirali premijeru novog kombajna C6205, koji je već među našim najprodavanijim proizvodima.“, ističe tehnički direktor Damir Kobaš.

Podsjeća da je u deset godina, otkako je talijanski SDF preuzeo Tvornicu poljoprivrednih strojeva i uređaja Đuro Đaković, tvrtka iz godine u godinu napredovala, povećavala proizvodnju i broj zaposlenih, ali i predstavljala nove proizvode. Između ostalog, ove je godine županjska tvrtka započela i ugradnju Mercedesovih motora u neke svoje kombajne.

(Poslovni dnevnik)



Priopćenja