Izaslanstvo ŽGK Split u posjeti Valenciji

U organizaciji Županijske gospodarske komore (ŽGK) Split - Europske poduzetničke mreže,  predstavnici ŽGK Split, Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Splitu te tvrtke partneri projekta  „Pomorski menadžment za 21. stoljeće – održivi i inteligentan razvoj obalnog područja kroz razvoj zanimanja i kvalifikacijskih standarda u pomorskom menadžmentu“,  boravili su od 30. studenog do 04. prosinca 2015. godine u Valenciji. 

Tijekom boravka posjetili su regionalnu gospodarsku komoru Valencije gdje im je predstavljen rad komore i gospodarstvo regije te Fakultet građevinarstva Politehničkog sveučilište u Valenciji, luku i lučku upravu te Katoličko sveučilište u Valenciji koje izvodi program stručnog poslijediplomskog studija pomorskog prava i ekonomsko-strategijskog upravljanja lučkim ustanovama, održan je sastanak s predstavnicima Feports-a, a na kraju posjeta organiziran je i sastanak s predstavnicima tvrtke Balearia group, koja je glavni prijevoznik trajektima na otoke (Ibiza, Mallorca, Menorca) i nautički klub.

Osim korisne razmjene iskustava, ovo je bila i prilika za predstavljanje Pomorskog fakulteta i njihovog projekta te hrvatskih tvrtki, a tijekom bilateralnih sastanaka dogovorena je daljnja suradnja.



Priopćenja