U Münchenu otvoren ured Varaždinske županije "Invest in Croatian Regions"

U Münchenu je 5. listopada 2015. otvoren ured Varaždinske županije za promociju i privlačenje investicija "Invest in Croatian Regions". Ured je otvoren u suradnji Varaždinske županije s Agencijom za razvoj Varaždinske županije - AZRA d.o.o. i tvrtkom Poslovne zone d.o.o.

Cilj Ureda je predstaviti potencijalnim ulagačima poslovno okruženje i konkurentna obilježja Varaždinske županije i Republike Hrvatske, te stvaranje pozitivne klime i uvjeta za jači angažman i suradnju bavarskih i hrvatskih poduzetnika. Ured će služit i kao mjesto za umrežavanje i razmjenu informacija s ciljem unapređenja poduzetničke, a time i gospodarske slike Hrvatske, te se temelji na partnerskom pristupu što znači da i ostale zainteresirane županije imaju mogućnost participacije.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar u svom pozdravnom govoru istaknuo je kako je Njemačka drugi najvažniji trgovinski partner Hrvatske, a Bavarska u tome sudjeluje s oko jednom četvrtinom. Župan je istaknuo kako je Varaždinska županija poznata kao prijateljsko područje za investicije i kvalitetna poduzetnička destinacija, koja je proglašena najkonkurentnijom hrvatskom županijom.



Priopćenja