Mramoracc - Pedeseta jubilarna izložba kamena

Ove godine se u Veroni, od 30. rujna do 3. listopada 2015. godine, održala pedeseta jubilarna izložba kamena Mramoracc. Na izložbi, koja je organizirana u suradnji Ministarstva ekonomskog razvoja Talijanske Republike, Talijanske trgovinske komore i Confindustrije Marmomacchina, predstavljaju se sektori trgovine, proizvodnje i obrade kamena, mramora i granita, strojeva za vađenje i obradu blokova kamena, rezervnih dijelova za strojeve, kao i dodatne opreme. Na izložbi su prisutni i građevinari, arhitekti i tvrtke koje se bave tehničkim, znanstvenim, istraživačkim aspektima vađenja i obrade kamena.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore iz Splita, na zajedničkom štandu predstavile su se hrvatske tvrtke koje se bave proizvodnjom i obradom kamena: Brački kamen d.o.o. iz Nerežišća, Jadrankamen d.d. iz Pučišća, Sprega d.o.o. iz Splita i Diateh iz Lučkoga.

Na prošlogodišnjoj izložbi je izlagalo 1.513 izlagača, od čega je 598 talijanskih i 915 stranih izlagača iz 58 zemalja, a izložbu je posjetilo oko 65 000 posjetitelja.



Priopćenja