"Neoplanta" ulaže 30 milijuna eura u novu farmu i sustav za pročišćavanje otpadnih voda

Izvršni direktor "Neoplante" Slobodan Vasilić kaže da će ta tvrtka uložiti 30 milijuna eura u izgradnju najsuvremenijeg sustava za pročišćavanje otpadnih voda kao i u novu farmu, kapaciteta 150.000 tovljenika godišnje. Plan početka gradnje je iduće godine, a planirani završetak krajem 2017. godine.

U "Neoplanti" očekuju podršku Grada Novog Sada, države, kao i Privredne komore Srbije (PKS) u realizaciji tih značajnih investicijskih projekata, rekao je Vasilić i naglasio da će nova farma svinja značajno obogatiti stočni fond u Srbiji. Dodaje da ta tvrtka posljednjih godina stalno ulaže u unapređivanje poslovanja i razvoj, kako bi ga uskladili sa standardima Europske unije, podsjetivši da je u moderniziranje i rekonstrukciju proizvodnih pogona uloženo više od 20 milijuna eura.

 „Strane direktne investicije, odnosno dolazak stranih investitora su za Srbiju veoma bitni, ali isto toliko su nam važni i domaći investitori“, rekao je predsjednik PKS Marko Čadež poslije razgovora s rukovodstvom "Neoplante" i razgledavanja pogona te domaće mesne industrije, koja djeluje u okviru "Nelt skupine". Izrazivši zadovoljstvo uspješnim poslovanjem ove domaće tvornice, posebno je istaknuo značaj konstantnog ulaganja tvrtke u razvoj, što je potvrđeno i novom planiranom investicijom u izgradnju suvremenog postrojenja za tretman otpadnih voda kao i nove farme, vrijednom ukupno više od 30 milijuna eura.



Priopćenja