10. konvencija Hrvatskih izvoznika – nagrađeni najbolji hrvatski izvoznici

Od hrvatske političke javnosti, i pozicije i opozicije, očekuje se da žurno usuglase proaktivne mjere fiskalne, ali posebno i monetarne politike, i njihovo kontinuirano provođenje u sljedećih najmanje deset godina, zaključak je Deklaracije Hrvatskih izvoznika koju je u ponedjeljak na 10. konvenciji Hrvatskih izvoznika predstavio predsjednik te udruge Darinko Bago.

U prvom dijelu konvencije dodijeljene su i tradicionalne nagrade Hrvatskih izvoznika 'Zlatni ključ' tvrtkama s najboljim izvoznim rezultatima na pojedinim tržištima, kao i po veličini tvrtke. 'Zlatni ključ' za najinovativnijeg izvoznika dobila je tvrtka Rimac automobili, za najboljeg malog izvoznika Šestan Busch, a srednjeg Aquafilcro, dok je najbolji veliki izvoznik u 2014. po izboru udruge Hrvatski izvoznici Pliva.

Najboljim izvoznikom na rastuća tržišta, odnosno u Tursku, proglašena je tvrtka Elektro-kontakt, a za tržišta srednje i južne Amerike, najboljim izvoznikom u Brazil proglašen je Wam Product. Za tržišta Afrike, zbog velikog izvoza u Egipat, nagrađen je Šerif export-import, a za tržišta Azije i Pacifika, najbolji izvoznik u Saudijsku Arabiju je Kraš.

Nagrade na najbolje izvoznike na deset najvećih tržišta za hrvatske proizvode u 2014. godini dobili su Omco Croatia za izvoz u SAD, LPT za izvoz u Francusku, Pliva u Rusiju, TTO Thermotechnik u Mađarsku, Vetropack Straža u Srbiju, Kostwein - proizvodnja strojeva za Austriju, Same Deutz-Fahr Žetelice za izvoz u Njemačku, AD Plastik Sloveniju, Cemex BiH, a Moderator u Italiju.  

Izvor: http://www.tportal.hr/biznis/trendovi/383843/Nagradeni-najbolji-hrvatski-izvoznici.html



Priopćenja