Posjet predstavnika veleposlanstava i trgovinskih ureda iz Zagreba Krapinsko-zagorskoj županiji

Sukladno Akcijskom planu Vlade RH za internacionalizaciju hrvatskog gospodarstva i novom konceptu gospodarske diplomacije, a nastavno na redovito predstavljanje investicijske klime i investicijskih projekata pojedinih hrvatskih županija stranim diplomatima i predstavnicima trgovinskih ureda, 25. veljače 2015.g.  predstavnici 17 stranih misija u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, posjetili su Krapinsko-zagorsku županiju. U izaslanstvu su sudjelovali i predstavnici MVEP RH/Samostalnog sektora za gospodarsku bilateralu i Samostalnog sektora za trgovinsku politiku i gospodarsku multilateralu, kao i predstavnik HGK Sektora za međunarodne donose. 
Dobrodošlicu izaslanstvu poželio je župan Željko Kolar sa suradnicima, saborskom zastupnicom Dunjom Špoljar i gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem, zahvalivši se MVEP-u na preporuci ove županije za posjet stranim diplomatima. Razvojna gospodarska agencija ZARA predstavila je gospodarske potencijale županije s naglaskom na projekte spremne za ulaganje i izvozne prilike. Domaćinima je ispred MVEP-a zahvalila voditeljica izaslanstva Emilija Vučinić Margeta koja je domaćinima ukratko predstavila Akcijski plan Vlade RH za podršku izvozu i djelovanje gospodarske diplomacije, a ispred diplomatskog zbora obratio se Antonio Garcia, belgijski trgovinski savjetnik.
Izaslanstvo je posjetilo i uspostavilo kontakte s vodećim tvrtkama izvoznicama u županiji,  tvornicama „Vetropack Straža“ d.o.o. i  „Omco Croatia“ d.o.o. u Humu na Sutli te „Jedinstvo“ d.d. u Krapini, upoznalo se s gastronomskom ponudom „OPG Marko Kos“ u Križ Začretju, a na kraju posjeta u okviru upoznavanja s kulturološkim značajkama županije posjećen je Muzej krapinskih neandertalaca.
Navedeni posjet stranih gospodarskih diplomata je šesti ukupno i prvi ovogodišnji radni posjet hrvatskim županijama, organiziran od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova. 



Priopćenja