Prezentacija projekta „Razvoj inovativnih tehnologija u pustolovnom turizmu“

U okviru fonda IPA za prekograničnu suradnju između Republike Hrvatske i Republike Crne Gore, prezentiran je projekt „Razvoj inovativnih tehnologija u pustolovnom turizmu“- DIOD (Development of ICT for Outdoor Destination)  u prostorijama Veleposlanstva RH u Stockholmu, dana 27. siječnja 2015. Uz prezentaciju održani su i poslovni susreti između predstavnika švedskih agencija i predstavnika turističkih agencija Hrvatske i Crne Gore, te susreti sa švedskim novinarima.

Glavni nositelj projekta je DIOD, financiran iz EU sredstava, Hrvatska gorska služba spašavanja, kojima je HGK – ŽK Dubrovnik projektni partner s hrvatske strane, dok su im partneri s crnogorske strane UNDP (Program Ujedinjenih naroda za razvoj), Nacionalna turistička organizacija, te Gorska služba spašavanja Crne Gore. Ukupna vrijednost projekta DIOD je 498.957,16 EUR, od čega EU financira 419.845,50 EUR. Vremensko razdoblje trajanja projekta je dvije godine, veljača 2013. – veljača 2015.

Jedan od osnovnih ciljeva projekta DIOD je produbljene suradnje turističkog sektora u prekograničnom području Crne Gore i Hrvatske, razvoj inovativnih tehnologija u pustolovnom turizmu, promocija destinacija, te poboljšanje uvjeta za razvoj i suradnju sa svim zainteresiranim skupinama iz područja pustolovnog turizma.

 



Priopćenja