Vanjskotrgovinska komora BiH o neusvajanju Odluke o privremenoj suspenziji i smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba

Vanjskotrgovinska komora BiH (VTKBiH) izrazila je  nezadovoljstvo u ime gospodarstvenika Bosne i Hercegovine zbog neusvajanja Odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba od Vijeća ministara BiH. Prema mišljenju Komore, navedena odluka imala je iznimno pozitivan učinak za domaće proizvođače i izvoznike. Zahvaljujući njenoj primjeni pokrenut je uzlazni trend ukupnog poboljšanja poslovanja u privrednim subjektima koji u svojoj proizvodnji koriste repromaterijale na čiji se uvoz odnosi, te su najavljena nova ulaganja i zapošljavanja, a u toku su i pregovori sa inozemnim partnerima o ulasku na nova tržišta i povećanju plasmana na postojećim.
Komora očekuje od Vijeća ministara BiH preispitivanje svog stava i do 31. prosinca 2014.  usvajanje Odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa za uvoz određenih roba, a u cilju njezinog kontinuiranog primjenjivanja i ukupnog poboljšanja poslovanja bh. tvrtki.



Priopćenja