U Düsseldorfu održan Međunarodni sajam Valve World Expo

Od 02. do 04. prosinca 2014. godine u Düsseldorfu je održan međunarodni sajam Valve World Expo – sajam industrijskih armatura, koji se održava svake druge godine. Na sajmu je sudjelovalo 665 izlagača iz 40 zemalja svijeta.
Iz Hrvatske su se na zajedničkom štandu Hrvatske gospodarske komore (HGK) predstavili Đuro Đaković Strojna Obrada d.o.o. iz Slavonskog Broda, IMG iz Zagreba te Spiroflex d.o.o. iz Rušćice, dok je tvrtka OMV-Indoil d.o.o. iz Zagreba nastupila samostalno. S predstavnicima navedenih tvrtki i HGK  održan je sastanak na kojem su iznesena viđenja i dosadašnja iskustva u svezi nastupa hrvatskih tvrtki na sajmu.
U odnosu na prošli sajam 2012. godine zabilježen je porast posjetitelja za 18% (ukupno 12.500 posjetitelja) od kojih je 75% iz inozemstva (57 država) ponajviše iz Italije, Velike Britanije, Nizozemske i Indije. Prema podacima sajma 76% posjetitelja navodi da obnaša vodeću poziciju u svojoj tvrtki odnosno da je uključeno u proces odlučivanja.
Idući sajam VALVE WORLD EXPO te popratni sadržaji kao što je stručna konferencija održat će se od 29.11. do 01.12.2016. godine. Podrobnije informacije mogu se dobiti na internetskim stranicama www.valveworldexpo.de.



Priopćenja