Češki nacionalni zračni prijevoznik Češke aerolinije (ČSA) očekuje manji broj putnika

Češki nacionalni zračni prijevoznik Češke aerolinije (ČSA) očekuje manji broj putnika nego 2013. godine, prije svega zbog pada broja putnika u zračnom prometu s Rusijom za 20 %, te s Ukrajinom za čak 60 %. U praškoj luci je ČSA još uvijek na prvom mjestu od svih prijevoznika, ali po broju letova iznad Češke na prvom mjestu je turistička kompanija Travel Service, koja je u listopadu 2013. godine sklopila ugovor o kupnji 34% dionica ČSA, koji još nije realiziran.

Za razliku od ČSA, Travel Service se bavi i čarter letovima, pri čemu koristi i ostale međunarodne zračne luke u Češkoj te će tijekom ove godine prestići ČSA za oko 20 % letova. U slučaju realizacije Ugovora o kupnji dionica ČSA u vlasništvu države od strane Travel Service-a, koji podliježe odobrenju EU, 44 % u ČSA posjedovao bi Korean Air, 34 % Travel Service, a 20 % češka država.

Na prvom mjestu svih zračnih prijevoznika u Češkoj nalazi se Lufthansa, na drugom će mjestu biti Travel Service, iza njega Turkish Airlines i Emirates Airline, a tek na petom mjestu ČSA.



Priopćenja