CERP objavio javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju dionica trgovačkih društava u vlasništvu Republike Hrvatske (hoteli Plat i Imperial, Jadroplov, Meiso i Nacionalnu veletržnicu)

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) do 17. prosinca ove godine prikuplja pisma namjere za kupnju pet trgovačkih društava u većinskom državnom vlasništvu - hotele Plat i Imperial te za Jadroplov, Meiso i Nacionalnu veletržnicu iz Zagreba.  Javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju državnih dionica u tim trgovačkim društvima CERP je objavio u ponedjeljak na svojim i web stranicama DUUDI-ja te u dnevnom tisku, uz napomenu da se pisma namjere do zadanog roka, 17. prosinca, do 15 sati, dostavljaju za svako društvo pojedinačno.

Prilikom iskazivanja interesa potencijalni investitor u pismu namjere dužan je dostaviti kontakt podatke (ime osobe, adresa, broj telefona, broj faxa, e-mail adresu). Pismo namjere se dostavlja isključivo na hrvatskom jeziku odnosno prevedeno na hrvatski jezik od strane ovlaštenog sudskog tumača, ukoliko se radi o stranom investitoru.

Nakon što CERP prikupi pisma namjere za kupnju dionica gore navedenih Društava te se donese Odluka o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, samo investitori koji su u roku dostavili pisma namjere, bit će pisanim putem pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica društva za koje su iskazali interes.

Više informacija dostupno je na poveznici http://cerp.hr/default.aspx?id=284.



Priopćenja