Sudjelovanje hrvatskih izlagača na 41. Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije EIMA 2014.

Hrvatska gospodarska komora, u suorganizaciji s Klasterom poljomehanizacije d.o.o. iz Osijeka, i ove godine organizirala je zajedničko sudjelovanje hrvatskih izlagača na 41. Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije EIMA 2014, koji se od 12. do 16. studenoga održao u Bologni, Italija.

Na zajedničkom izložbenom prostoru svoje proizvode predstavile su hrvatske tvrtke Hittner d.o.o. iz Bjelovara, proizvođač poljoprivrednih i šumskih traktora (skiddera) Labinprogres-TPS d.o.o. iz Labina, proizvođač poljoprivrednih traktora i moto kultivatora Hidraulika Kutina d.d. iz Kutine, proizvođač hidrauličnih dijelova Megametal d.o.o. iz Nedelišća, proizvođač traktorskih priključaka rasipača mineralnih gnojiva i traktorskih freza POD d.o.o. iz Dežanovca.

Sajam EIMA bienalnoga je karaktera i iza sajma Agritechnica u Hannoveru drugi je po veličini europski sajam poljoprivredne mehanizacije u Europskoj uniji, važan za europsko južno tržište i tržišta zemalja Magreba.

Na prethodno održanom sajmu 2012. godine sudjelovalo je 1516 izlagača iz 40 zemalja, a sajam je obišlo više od 196 000 posjetitelja. Na ovogodišnjem sajmu na prostoru od 150 000 m2 izlaže više od 1800 izlagača, a sajam će posjetiti preko 50 stranih delegacija. 

Direktor Klastera poljomehanizacije d.o.o. g.Željko Erkapić naglasio je potrebu za jačanjem aktivnosti usmjerenih na osvajanje novih tržišta i internacionalizaciju poslovanja te je iskazao da su nakon intenzivnog rada od gotovo četiri godine od početka izlaganja na internacionalnim sajmovima vidljivi i rezultati tih napora.



Priopćenja