U Moskvi održan susret njemačkih gospodarstvenika s visokim ruskim dužnosnicima

U Moskvi su se 5. studenoga predstavnici petnaestak velikih njemačkih tvrtki sastali s potpredsjednikom Vlade RF Igorom Šuvalovom i ministrom vanjskih poslova RF Sergejem Lavrovom. Sastanak, koji je bio zatvorenog karaktera, organizirao je Njemački odbor za gospodarsku suradnju s Istočnom Europom, a s njemačke strane sudjelovali su među ostalima vodeći ljudi Winterhalla, Metroa i Daimlera, kao i direktori njemačkih tvrtki u Rusiji, uključujući i Siemens.
Rusko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju navodi kako su se na susretu razmatrali stanje i perspektive bilateralne suradnje u području trgovinsko-gospodarskih odnosa i investicija. U Njemačkom odboru za gospodarsku suradnju s Istočnom Europom izjavili su da se na susretu raspravljalo o rusko-njemačkim gospodarskim odnosima i putovima izlaska iz aktualne krize.
Njemačke tvrtke u posljednjih su nekoliko mjeseci bile aktivne u pokušajima utjecaja na njemačku politiku, usmjerenima protiv sankcija, kako bi se očuvali zajednički poslovi s Rusijom.



Priopćenja