Crna Gora: Usvojena Informacija o kvalitativnim i kvantitativnim efektima ljetne turističke sezone

Vlada Crne Gore 28. listopada o.g. usvojila je „Informaciju o kvalitativnim i kvantitativnim efektima ljetne turističke sezone“ u kojoj stoje i podaci vezani uz aktivnosti Luke Kotor.
Za osam mjeseci ove godine u Luku Kotor uplovilo je 235 kruzera s 208.752 putnika i 1.332 jahti s 6.252 putnika. Prošle godine u usporednom razdoblju Luka Kotor zabilježila je dolaske ukupno 236 kruzera s 195.930 putnika i 1.230 jahti s 5.274 putnika.
Broj putnika na kruzerima bio je veći za 6%, a na jahtama za 18 % u odnosu na usporedno razdoblje prošle godine. Luka Kotor unaprijedila je svoje usluge kroz stavljanje u funkciju nove upravne zgrade 11.ožujka o.g., izgradnju putničkog terminala koji je završen 11. kolovoza ove godine i u tijeku je njegovo opremanje, te završetak prve faze projekta moderniziranja i povećanja kapaciteta marinskog dijela luke.
Luka Kotor dobila je entitetski kod kojim je dana mogućnost prezentacije kompanije u okviru aktivnosti Ministarstva obrane CG i ulazak u NATO MASTER katalog reference.”- stoji u dokumentu koji je usvojila crnogorska Vlada.



Priopćenja