Informacija o projektu Mercosur - Čile IPR Helpdesk


Delegacija Europske unije u Santiagu objavila je informaciju da je pokrenut projekt Mercosur - Čile IPR Helpdesk za malo i srednje poduzetništvo koji je financiran od strane Europske komisije, a koji ima za cilj podržati razvoj malih i srednjih poduzeća (SMEs) u trećim zemljama, te pružiti zaštitu i obranu prava intelektualnog vlasništva u zemljama Mercosura i u Republici Čile.

Višejezični Helpdesk (engleski, francuski, njemački, španjolski i portugalski) je operativni mehanizam koji pruža prvu besplatnu liniju pomoći (helpline) u materiji zaštite intelektualnog vlasništva i vezanih pitanja (http://www.mercosur-iprhelpdesk.eu/content/helpline). Projekt također organizira informativne radionice za male i srednje poduzetnike, on-line trening, materijale i široki izbor raznih sredstava podrške posebno dizajniranih za specifične potrebe malih i srednjih poduzeća. Newsletter se objavljuje svaka dva tjedna te se njime obavještavaju mala i srednja poduzeća o nadolazećim aktivnostima Helpdesk-a i o novim financijskim resursima dostupnim za njihove tvrtke.

Za primanje navedenog biltena možete se registrirati direktno na stranici: http://www.mercosur-iprhelpdesk.eu/user/register Cjelovita informacija o Projektu dostupna je na stranicama: www.mercosur-iprhelpdesk.eu/es i http://www.mercosur-iprhelpdesk.eu/es



Priopćenja