Prezentacija hrvatskog turizma u Buenos Airesu


U suradnji Veleposlanstva RH u Argentini i Turističke zajednice grada Zagreba, u Buenos Airesu je 28. srpnja 2014. organizirano predstavljanje turističke ponude grada Zagreba i Hrvatske. Dr. Amelia Tomašević, savjetnica u TZ grada Zagreba, održala je prezentaciju hrvatske turističke ponude, pred prepunom dvoranom hotela Panamericano u centru Buenos Airesa.

Veleposlanik Željko Belaj naglasio je zadovoljstvo velikim odazivom prisutnih 100-tinjak turoperatera, turističkih agencija i predstavnika medija, što pokazuje veliki interes koji postoji u Argentini za intenziviranjem turističke suradnje s Hrvatskom. U posljednje vrijeme Hrvatska je postala jedna od najzanimljivijih i najprivlačnijih turističkih destinacija za argentinske turiste, a u okviru jačanja bilateralnih hrvatsko-argentinskih odnosa, upravo je suradnja na polju turističke razmjene vrlo značajna, zaključio je veleposlanik.

Gđa Tomašević je svoje izlaganje popratila atraktivnim video snimkama cijele Hrvatske, a zatim posebice grada Zagreba. Gostima su podijeljeni i prigodni paketi s promotivnim materijalima i suvenirima, te izvlačenjem nagrada i pokloni (kravata i penkala).

Prezentaciji su nazočili i potpredsjednik Argentinskog udruženja turoperatera, dr. J. Chervatin, te direktor Zajednice hotelijera J. Busquets. Prisutni predstavnici medija, novinari, urednici turističkih rubrika iz dnevnih listova, agencija, magazina, revija, turističkih publikacija, TV i drugih medija, dogovorili su s Veleposlanstvom nastavak dijaloga i intervjue o Hrvatskoj.

 



Priopćenja