Strani diplomati posjetili tvrtke u Medimurskoj zupaniji


U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a u sklopu redovnih aktivnosti usmjerenih k internacionalizaciji hrvatskog gospodarstva, predstavnici diplomatskih misija u Republici Hrvatskoj posjetili su 4. srpnja Međimursku županiju, tvrtke Šestan-Busch d.o.o. u Prelogu i Tehnix d.o.o.u Donjem Kraljevcu.

U okviru posjete organizirana je prezentacija programa proizvodnje i obilazak pogona. Direktor tvrtke Šestan-Busch gospodin Alojzije Šestan i direktor tvrtke Tehnix gospodin Đuro Horvat su zahvalili MVEP za organizaciju posjete i potporu koju iskazuju hrvatskim izvoznicima u izlasku na strana tržišta.

Tvrtka Šestan-Busch nalazi se u Prelogu i vodeća je svjetska tvrtka za proizvodnju vojnih kaciga koje se izvoze u preko 60 zemalja svijeta. Tvrtka ima pet proizvodnih pogona u Prelogu, Njemačkoj, Češkoj, Kazahstanu i Rusiji, a u tijeku su i pregovori za otvaranje proizvodnog pogona u SAD-u (Kalifornija). Ove godine je dobila nagradu za najboljeg malog izvoznika “Zlatni ključ“. Tehnix se nalazi u Donjem Kraljevecu, a jedna je od vodećih tvrtki u području eko-industrije u Europi. Posjeduje 45 patenata, te preko 300 različitih proizvoda (uređaje za reciklažu komunalnog otpada, komunalnih otpadnih voda, montažne građevinske sustave, mobilne sustave za gospodarenje naftom, naftnim derivatima i ostalo).

Izaslanstvo su primili gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek i međimurski župan Matija Posavec, kojom prilikom su prezentirali međimursku županiju njen gospodarski razvoj i iznijeli novi projekt ulaganja u turizam koji će se financirati dijelom iz fondova EU.

U izaslanstvu su bili predstavnici veleposlanstava Belgije, Bosne i Hercegovine, Indonezije, Izraela, Japana, Kanade, Južne Koreje, Rusije i Srbije.



Priopćenja