Potpisan Memorandum o uspostavi suradnje gradova Rijeke i Liverpoola u okviru sudjelovanja na Međunarodnom festivalu za biznis – IFB 2014.


Delegacija Grada Rijeke sudjelovala je na summitu „Global City Leaders“ koji je u okviru Međunarodnog festivala za biznis održan u Liverpoolu 18. lipnja 2014. Summit je okupio gradonačelnike iz više od 150 gradova svijeta koji su raspravljali o izazovima, ali i potencijalima s kojima se susreću gradovi, posebno u kontekstu gospodarskog razvoja u vrijeme štednje.

U organizaciji Veleposlanstva RH u Londonu, u okviru sudjelovanja na summitu, održano je i potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Rijeke i Liverpoola s ciljem promidžbe gospodarske i kulturne suradnje između dva grada. Također su održani sastanci s predstavnicima gradske razvojne agencije „Liverpool Vision“, te s Claire McColgan direktoricom za kulturu Grada Liverpoola, na kojim se razgovaralo o mogućim konkretnijim područjima suradnje s posebnim interesom Rijeke za iskustva Liverpoola o regeneraciji nekadašnjih industrijskih postrojenja.

Međunarodni festival za biznis koji je otvorio britanski premijer David Cameron, održava se u Liverpoolu tijekom lipnja i srpnja o.g. te će uz podršku britanske Vlade i Agencije za promicanje trgovine i investicija (UKTI) tijekom dva mjeseca obuhvatiti više od 150 poslovnih i kulturnih događanja, a organizatori očekuju oko 250,000 posjetitelja. IFB će se fokusirati na sedam ključnih tematskih cjelina: pomorstvo, logistika i energetika; visoko obrazovanja i istraživanje; gradovi i urbano poslovanje; proizvodnja, znanosti i tehnologija; znanje, profesionalne i financijske usluge; industrija niskih emisija C02 i obnovljiva energija te kreativno i digitalno znanje.

Ističemo kako je zainteresiranim tvrtkama dostupna online platforma „IFB Business Club“ na kojoj se mogu besplatno registrirati i na taj način ostvariti nove poslovne kontakte i pronaći partnere te dogovarati sastanke s ostalim registriranim poslovnim subjektima.

Više informacija o festivalu: www.ifb2014.com/About-IFB-i2.html



Priopćenja