Održana Radionica o implementaciji hrvatskog Programa unutarnje usklađenosti


U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, pod pokroviteljstvom Vlade SAD-a, 5. lipnja 2014. godine u prostorijama hotela Westin u Zagrebu, održana je Radionica o implementaciji hrvatskog Programa unutarnje usklađenosti. Radionicu je otvorila načelnica Samostalnog sektora za trgovinsku politiku i gospodarsku multilateralu MVEP-a, gđa. Darija Sinjeri.

Ova Radionica nastavak je kontinuiranog educiranja hrvatskih tvrtki koje proizvode, uvoze ili izvoze robu s vojnom namjenom, izvoze robu s dvojnom namjenom te izvoze robu koja se može upotrijebiti za proizvodnju navedene robe. Cilj Radionice je implementacija Programa unutarnje usklađenosti (PUU) koja tvrtkama služi kao pomoć u poslovanju u skladu sa zahtjevima koje nameću propisi o kontroli izvoza.

Stupanjem na snagu novog Zakona o nadzoru robe s dvojnom namjenom (NN br. 80/11., 68/13.) i Zakona o nadzoru prometa robe vojne namjene i nevojnih ubojnih sredstava (NN br. 80/13) implementacija PUU je uvjet za izdavanje povlaštenih izvoznih dozvola, odnosno certificiranje tvrtki u prometu robe vojne namjene.  Na radionici je prisustvovalo 30 polaznika iz ukupno 21 tvrtke.



Priopćenja