Održan VII. ekonomski forum u Astani


U Astani je od 21. do 23. svibnja 2014. godine održan je VII. ekonomski forum, uz sudjelovanje oko 10 tisuća sudionika iz 150 zemalja. 

Ekonomski forum u Astani održava se od 2008. godine, u organizaciji „Euroazijskog ekonomskog kluba znanstvenika“ i uz podršku Predsjednika i Vlade Republike Kazahstan, te je postao prestižnim međunarodnim događanjem koji na temu najznačajnijih suvremenih ekonomskih i socijalnih izazova, okuplja predstavnike vlada i svjetske lidere, ekonomske stručnjake te gospodarstvenike i diplomate.

U okviru ovogodišnjeg Foruma održana je i druga po redu Antikrizna konferencija, uz podršku UN-a, na temu „70 godina Bretton-woodskih sporazuma - Vraćanje povjerenja u globalni financijski sustav“, kao i više od 80 tematskih događanja, među kojima su posebnu pozornost privukli investicijski forum „Astana Invest“, konferencija „EXPO-2017 – energija za održivi razvoj“, konferencija „Transeurazija-2014 – nasljeđe i obnova Velikog puta svile“.

Na Forumu se između ostalog razgovaralo i o mogućnostima suradnje hrvatskih tvrtki s Kazahstanom,

u prvom redu na području brodogradnje, te sudjelovanja hrvatskih tvrtki u projektima cestogradnje i razvoja željezničke infrastrukture u Kazahstanu, kao i uspostave direktnih zračnih linija.



Priopćenja