Hrvatska turističku ponudu predstavlja u Seulu


Hrvatska turistička zajednica, u suradnji sa Slovenskom turističkom organizacijom, na sajmu KOTFA u korejskome gradu Seulu od 29. svibnja do 1. lipnja po šesti će puta predstaviti turističku ponudu destinacija, a pridružit će im se i Turistička zajednica grada Zagreba.

Osim toga, u zajedničkoj organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Slovenske turističke organizacije, 29. svibnja u hotelu Koreana u Seulu održat će se poslovna radionica Sell Croatia prije koje će se sudionicima pozdravnim govorom obratiti počasni konzul Hrvatske In-Mo Yang, pomoćnica direktora GU HTZ-a za unapređenje prodaje i odnose s partnerima Renata Deželjin te predstavnica STO-a u Tokiju Tina Kraker Chai.

Interes s korejskoga tržišta za Hrvatsku u posljednjih par godina iznimno je velik, čemu u prilog govori ostvareni turistički promet u 2013. godini kada su turisti s korejskog tržišta zabilježili rast dolazaka od 46 posto, odnosno 51 posto u noćenjima u odnosu na godinu ranije. Pozitivan trend nastavljen je i u ovogodišnja prva četiri mjeseca u kojima je ostvareno čak 419 posto više dolazaka, odnosno 37 posto više noćenja turista iz Koreje.



Priopćenja