Prezentacija turističke ponude Kvarnera u Stockholmu, Švedska


U suradnji Turističke zajednice Kvarnera i Ureda Hrvatske turističke zajednice u Stockholmu, a uz potporu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Stockholmu, u prostorijama Veleposlanstva je 7. svibnja 2014. održana prezentacija turističke ponude Kvarnera s naglaskom na ponudu zdravstvenog turizma, kojoj je nazočila skupina od dvadesetak švedskih novinara iz turističkog i zdravstvenog sektora, kao i predstavnika švedskih turističkih agencija. Osim potencijala zdravstvenog turizma, okupljenim gostima ukratko su prezentirani i hrvatska gastronomija i vina, a imali su i priliku kušati proizvode iz kvarnerske gastronomske ponude, kao i vino „Plavac de Mar“ koje proizvodi Vupik, te koje će od lipnja biti dostupno u dućanima švedskog Systembolageta, kao prvo hrvatsko vino u tzv. „fiksnom asortmanu“ te tvrtke.

Tijekom svog posjeta Stockholmu, predstavnici Turističke zajednice Kvarnera sudjelovat će i na konferenciji o zdravstvenom turizmu na temu „Mobilnost pacijenata – iz Švedske u EU i druge zemlje“.

Dobar odaziv švedskih novinara i turoperatora na ovaj događaj potvrđuje rastući interes za hrvatsku turističku ponudu, uključujući i onu gastronomsku, kao i perspektivu daljnjeg jačanja suradnje u području zdravstvenog turizma, posebice imajući na umu i činjenicu da od 2013. godine korisnici švedskog zdravstvenog osiguranja imaju pravo utjecati na svoje osobno liječenje i potražiti ga u bilo kojoj državi članici EU.



Priopćenja