Mali dioničari "Aluminija" ne slažu se sa dokapitalizacijom


Plan dokapitalizacije tvrtke Aluminij d.d. Mostar biti će prezentiran vlasnicima poduzeća 08. svibnja 2014. godine, među kojim je i Republika Hrvatska s 12postotnim udjelom. Mali dioničari, odnosno udruga „Aluminijaš“, već  se sada izjasnila da neće pristati na “dokapitalizaciju kakvu su smislili Vlada FBiH i nova Uprava Aluminija”, tvrdeći pri tome  kako bi dokapitalizacija koja je planirana, obezvrijedila dionice.

Ministar energetike, rudarstva i industrije FBiH Erdal Trhulj je prilikom iznošenja ideje o dokapitalizaciji kazao  kako se plan prvo treba predstaviti najvećim suradnicima Aluminija – Glencoru, TLM-u i FEAL-u te i njima ponuditi sudjelovanje u dokapitalizaciji, međutim Udruga malih dioničara s time se ne slaže, tvrdeći bi dioničari podržali bilo koga drugog neovisnog, tko dođe sa željom uložiti u poduzeće 100 milijuna maraka. i dali bi mu sve vodeće funkcije u poduzeću.  

Mali dioničari poručuju da imaju plan ozdravljenja poduzeća te kako im novac vlasti nije potreban, nego im je potrebna dobra volje u vidu odobravanja reprograma za struju i deblokade računa poduzeća.Priopćenja