Na snagu stupa „Pravilnik o obrascu zahtjeva za izdavanje međunarodne uvozne potvrde, potvrde o krajnjem korištenju i potvrde o primitku robe s dvojnom namjenom“

 

Pravilnik o obrascu zahtjeva za izdavanje međunarodne uvozne potvrde, potvrde o krajnjem korištenju i potvrde o primitku robe s dvojnom namjenom objavljen u Narodnim novinama br. 44/14, stupa na nagu s današnjim danom, 15. travnja 2014. godine.  

Ovim Pravilnikom se propisuje oblik i sadržaj obrasca zahtjeva za izdavanje međunarodne uvozne potvrde, potvrde o krajnjem korištenju, potvrde o primitku robe s dvojnom namjenom, te dokazi koji se prilažu uz zahtjev.

Zahtjev za izdavanje međunarodne uvozne potvrde (IIC – International Import Certificate) i potvrde o krajnjem korištenju (EUC – End-Use Certificate) robe s dvojnom namjenom podnosi se Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u sadržaju i obliku sukladno obrascu koji je sastavni dio Pravilnika u Prilogu I. Zahtjev za izdavanje potvrde o primitku robe s dvojnom namjenom (DVC – Delivery Verification Certificate) podnosi se također Ministarstvu, u sadržaju i obliku sukladno obrascu koji je sastavni dio Pravilnika, a nalazi se u Prilogu II.

Tekst Pravilnika možete pronaći na stranici: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_04_44_818.html



Priopćenja