Svečano otvaranje "Irske gospodarske komore za Centralnu Europu"


Irski državni ministar za malo poduzetništvo, John Perry je 3. travnja 2014. godine u prostorijama Enterprise Ireland (Državna agencija za potporu tvrtkama u procesu proizvodnje i plasiranja na inozemno tržište), službeno otvorio novu Irsku gospodarsku komoru za Centralnu Europu (Irish Chamber of Commerce in Central Europe (i-Cham CE)).

i-Cham CE podupire Enterprise Ireland u suradnji s Irskim udruženjem izvoznika (Irish Exporters Association (IEA)). Radi se o novoj inicijativi s ciljem povezivanja irske poslovne dijaspore u Centralnoj Europi kroz integrirani bilateralni kišobran i-Cham CE.  Komora će osiguravati praktičnu potporu na terenu irskim srednjim i malim poduzećima koja ulaze na ili istražuju spomenuto tržište, s ciljem unaprjeđivanja irskog izvoza odnosno promoviranja irskih roba i usluga u Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Estoniji, Mađarskoj, Latviji, Litvi, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji.

Ministar Perry je istaknuo kako se predviđa da će tržište Centralne Europe dobivati na važnosti, obzirom da zemlje Centralne Europe vrlo ubrzano dostižu standarde EU u smislu potrošnje i investicija, te se očekuje da će to generirati nove mogućnosti za irske tvrtke u smislu povećanja izvoza i stvaranja radnih mjesta - istovremeno otvarajući povezane mogućnosti za tvrtke iz Centralne Europe da prošire svoje poslovanje na Irsku.



Priopćenja